keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Här finns vi...

Nu skämms nog matte! Lite mer aktiv kunne man väl vara med denna bloggen...

Här är vi nu i varje fall. I maj var vi på läger för räddningshundar. Där deltog vi sökgruppen. Fredagkväll var det förstahjälp som var i tur. Där fick vi visa våra kunnskaper på diabetespatient, stukade vrist och hjärtbesvär. Bra att öva nu o då..

Lördagen startade vi 8:00 till skogen, komm tillbaka 18:00! Ösregn hela dagen... Tränaren var toppen-bra. Hon kännde inte till oss och jag var nöjd för hon kom fram med saker som man kanske själv blir lite blind för. 

Söndag samma chema 8:00 ut i skogen och tillbaka 13:00. Mycket träning blev det, nya tips och massor med motivation att gå vidare.

Nu är vi anmälda till BH-provet den 21.6. Här i Finland måst man göra ett godkänt bh-prov före man kan tävla i brukshund. Bh kommer fron det tyska "Begleithundprüfung". Provet är som ett för-prov, där man testar hunden i olika situationer. Där är en lydnadsdel som består av följ i koppel, frittfölj, persongrupp, ligg, stå, inkallning och platsligg. I den andra delen går man på stan och testar hunden med cyklister, möta andra hundar, bilar osv. Där kopplar man också hunden utanför typ en affär och lämnar den där ett tag. Där kommer också andra hundar och människor att gå förbi. Frivilligt är att delta i teoriprovet, det består av 100 allmänna frågor om hundhållning. Där måst man ha 70% rätt.

Lite tvivlar jag att vi INTE kommer att få godkänt den här gången... Det har plötsligt kommit lite konstiga problem med typ att lämna Bosse att stå från fritt följ! Det har han kunna hur bra som hälst... Nu stannar han, står, och så fortsätter jag gå vidare DÅ smäller han sej i backen och ligger där och tycker det gick skitbra! Föraren skall inte stanna utan gå samma takt hela tiden så det är på tur hur det går, står eller ligger han då man svänger sej tillbaka!?!

Nu tar jag inte stress över det här, utan vi kör provet och ser vad som händer!

Nu ligger sökträningen lågt p.g.a. den värmen som vi har, i dag skall det spräcka +30! Gränsen är +23, så det lär nog bli fler träningar som vi får skippa i sommar...

Kanske vi tar i tu med simmövningar i stället.. Bosse är väl den ända Bumerangen som vägrar simma. Jag har nog visat simmbilderna på de andra, så mentalträningen har vi börjat =)

3 kommenttia:

Helena & Bandit kirjoitti...

Lycka till på provet, det kommer säkert att gå jättebra!
Bandit har inte heller kommit på nöjet med att simma, han plaskar bara vid kanten. :)
Ha en skön sommar!

Biggan kirjoitti...

Klart det går jättebra.verkar vara ett svårt prov för att få tävla. Här är det bara att gå ett MH o sen ut på banorna. Hej igen o kram o hälsa Bosse att han ska göra som du säger.hahaha

Bosse Bomerang kirjoitti...

Va ni e gulliga =) Jag har slått vad med en väninna om en flaska champange på resultatet av provet... Får se vem som får bjuda den flaskan!