perjantai 8. tammikuuta 2010

KALLT SÅ IN I.....







Gott nytt år på er!

Här sitter vi inne i kojan och slänger ved i pannan.. Vilken underbar sak med egen ved, den värmer minst 3 gånger. Först skall du på vårvintern i skogen och röja vindfällen osv som man tar till hemväd. På våren/tidig sommar sirklar man det till klabb och radar för att tårka. Och till slut nu bär man in den för att älda i pannan. Alla arbetsskeden är rätt så bra att få svetten i pannan.. Jojo visst skulle man sitta här och gnälla om man skulle ha rimfråst mellan tårna. Kylan är nogåt mellan -18..-20 i kväll.

Här har det också klämt fråsten in i dörrlåset, ändå vill Eppu sova vid dörren. Ja han är ju en borzoi kanske ryska gener tol kylan bra. Eller då har han frusit fast i gålvet, ser ju så ut på bilden!

Bosse älskar vinter och snö! Han vill fånga snöflingor när det snöar. Och att jaga snöklumpar är skoj! Lite sorkjakt blir det ute på fälten och snowrace med Eppu. De springer runt och runt tills de nästan darrar i benen och är färdiga att komma in. Med husse var han på snöscoter ride, inget vidare sa Bosse..Modigt nog att han själv hoppa upp på den gamla ski-doon som har ett förj**ligt oljud. Cool-kille vår Bosse.

Och så har vi börjat förberäda vår resa till MH. Avbytaren är bokad och han kommer hit nu i januari för att bekanta sej med våra "tanter". Då är jag med och "kör in" han i våra arbetsrutiner.Han har inte förr jobbat med svin, ändast kor.. Vår förra avbytare bytte helt om yrke och nu har vi varit utan sen oktober. Vad skönt det skall bli med lite ledigt då i mars! Lite väl långa arbetspass blir det när det var sensat ledigt i oktober. 

Jag försöker lägga in bilder, tyvärr har jag inte lyckats att få text mellan bilderna.

7 kommenttia:

Biggan kirjoitti...

Burr. Det räcker väl att säga det.
Jättekul att du kommer på MH:t

Anonyymi kirjoitti...

Grattis coola, fina Bosse på födelsedagen. Lite i efterhand-datorn du vet.
Bara mailen kommer igång, mailar jag ang. MH.

Biggan kirjoitti...

Biggan, var det som skrev förra inlägget.

Bandit kirjoitti...

Grattis på födelsedagen, brorsan!

syrran Hilja kirjoitti...

Hurra till fina Bosse på den stora dagen!

Anonyymi kirjoitti...

GRATTIS Bosse!!!

//Bettan & Exo

Busy Beauty kirjoitti...

Grattis Brorsan Bosse!