torstai 21. toukokuuta 2009

Sök och Match Show!



Här frys vi i den kalla vinden som river in från sjön.. Inte speciellt vår i luften!! Stackars Lucas som skall med skolan och ha legerskola (sover i tält) sista veckan fören skolavslutningen.

Hundarna lider inte av det ruggiga vädret, tvärt om nu är det inte för varmt att träna! Denna veckan var det sökträning igen på onsdag kväll. Super roligt! Bosse fick ta tre sök. Första var lätt, han såg var gubben var, inga problem där. Raka spåret full fart och HOPPSAN i fammen på gubben och puss,puss,puss!! Följande 2 sök var lite svårare han såg fortfarande vart gubben for, men då satte gubben ner sej.. Full fart igen in i skogen liten funderare, nosen opp i vädret och se så rakt till gubben! Vad matte var sååå nöjd! Vesa som drar gruppen var verkligen nöjd han också. Det här är nog jätte intressant. Nu föreslog Vesa att jag börjar plugga till första hjälp- kursen och orienterings kurs måst man också gå för att komma med i frivilliga räddningstjänstens alarmgrupp!! Hej HALLÅ vad häftigt! Vesa är faktist en gammal bekant sen fler år och det var ju roligt att träffa honom så här genom hundarna. Nu tyckte han att jag har äntligen valt en bra ras.. hmm. Ja det där med orientering kan nog ställa till problem, absolut inte min starkaste sida, tack o låv för gps.. Husse skratta nästan i hjäl sej när han hörde om orienterings kursen, kans ke han minns en viss svampplåcknings resa som lite dröjde för mej..

På torsdag var det match show som vi deltog i. Duktiga Liv som ville absolut ta Bosse till barn och hund tävlingen! Det var första gång för bode två. En lite nervös 6 åring och en super/hyper vimsiger kelpie valp! De fick nummer 1 så Liv kunne inte se hur andra gjorde heller. Rätt så bra  fixa gumman det! ingen placering den här gången men alla fick ett diplom och en påse med hundgådis! Matte sprang med Eppu och där blev det tredje placeringen, en gul rosett och en bag med tuggben! En rolig dag tillsammans hela familjen var det också!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hoppsan, hoppsan här händer det grejer. Vad duktigt av Liv att ställa ut en inte alltför lätt liten Bosse. Vi får hurra grattis till både Liv,Bosse, Matte o såklart Eppu!!

//Biggan